- 5-6 adet kereviz
-1 kuru soğan
-dondurulmuş garnitür yada 2 patates, iki havuç, bir su bardağı bezelye
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 çay bardağı zaytinyağı
-1 limon ya da 1 portakal
-2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1)Kerevizler soyulur,ortadan ikiye bölünüp oyulur.Limonlu suda bekletilir.
2)Yayvan bir tencerede ince kıyılmış soğanlar sotelenir.Diğer garnitürlerde eklenip birazcık daha sotelenir.Tuz ve şekeri konulup ocaktan alınır.
3)Tenceredeki karışım kerevizlerin üzerine doldurulur.Üzerine zeytinyağı gezdirilir.Suyu konulup yumuşayıncaya kadar ağzı kapalı pişirilir.Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.Dere otu ile süslenip servis yapılır... Afiyetle....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Congratulation! Your job looks perfect! I can't read bat the pics talk!
YanıtlaSilHello from Athens! Have nice time!
gunaydin!!!!
kutlama!!!!
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler..Bloğumu yeni kurdum ilk mesajım inşallah uğurlu gelir.. Atinaya sevgiler...
YanıtlaSil