Balık Malzemesi:
-5-6 adet levrek ,lüfer,sarıkanat ya da çinekop( kılçığı alınmış)
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kişniş
-1 su bardağı galeta unu
Patlıcan Sosu Malzemesi
-3-4 patlıcan
-1 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-yarım su bardağı süt
Kapari Sosu Malzemesi
-1 diş sarmısak
-1 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 paket krema
-1 çorba kaşığı kapari
-yarım çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
1)Balıklar fileto yapılır,yıkanır suyu süzülür.Yağ, tuz ve kişniş ile marine edilir.Bu şekilde birkaç saat dolapta beklerse daha güzel olur.galeta ununa bulanıp tepsiye dizilir.200-230 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
2)Patlıcanlar közlenir, soyulur, incecik kıyılır.Tavada ilk önce yağ ve un kavrulur, daha sonra patlıcanlar ilave edilip kavurmaya devam edilir.En son süt ve tuz ilave edilip ocaktan alınır.
3)Sarmısak dövülür, yağda sotelenir, kapati ve krema eklenip 1-2 taşım kaynatılır( biraz yoğunlaştırılır). Tuz eklenip ocaktan alınır.
4)Serviz tabağına önce patlıcan, üzerine balık , yanına sos ile sıcak servis yapılır...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder