16.11.09

Gökkuşağı Salatası


- 4-5 adet patates
- 2-3 çorba kaşığı mayonez
- 4-5 adet havuç
-1 adet kırmızı lahana
- 1 bağ yeşil soğan
-1 çorba kaşığı tuz
-1 demet maydanoz
-1 demet dere otu
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1'er tatlı kaşı pul biber, kimyon , karabiber
-2 adet limon
- 2 çorba kaşığı sirke
Yapılışı:
 1)Patatesler haşlanır ve ezilir, havuçlar rendelenir.
2) Kırmızı lahanalar şeritler halinde doğranır, sirke- tuz- şeker karışımında ovulup bekletilir.
3)Bütün malzemeler ayrı ayrı kendi kaplarında yağ limon ve baharatlarla harmanlanır.
4) Yeşil soğan, maydanoz, dere otu, nane incecik kıyılır.3 kaba eşitçe paylaştırılıp karıştırılır.
5)Şekilli bir kaba malzemeleri istenilen renk sırasına göre üzerine bastırarak üst üste yerleştirilir.Dolapta 1-2 saat bekledikten sonra serbis tabağına ters çevrilir.İstenilen şekilde süslenebilir( mayonez, yeşillik v.s.).Servise hazırdır.
NOT:  Rendelenmiş havuç ve lahananın dağılmaması için karıştırırken içine birer tutam haşlanmış patatesten koyulabilir.
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder