20.11.09

Su Böreği


Sizlere kendi  yaptığım ve tadına doyamadığımız su böreğinin tarifini vermek istiyorum..
Malzemeler:
5 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su
Aldığı kadar un
1 kalıp peynir
İsteğe göre maydanoz( ben kullanmadım)
Yapılışı:
Hamur malzemeleriyle özlü bir hamur yapılır.Yarım saat dinlendirilir. 12 eşit bezeye bölünür.Hepsi teker teker yufka kalınlığında açılır. Mümkün olduğunca büyük bir tencerede tuzlu ve sıvıyağlı su kaynatılır. Yufkalar bu suda teker teker haşlanır(30 sanıye maksımum 1 dakıka) . kaynayan sudan çıkardığımız yufka ayrı bir kapta hazırladığımız soğuk suya batırılıp direk tepsiye alınır.Yani yufkaları haşlarken eğer tek başınaysanız haşladığınız yufkayı tepsiye döşeyip sonrasında ikinci yufkayı haşlamanızda fayda var.
Soğuk sudan çıkardığımız yufkaları, yağlanmış tepsiye, her katın arasına yağ sürülerek , 2 kat yufka araya peynir gelecek şekilde  kaplanır.180 derecede 35-40 dakika pişirilir.
Afiyetler olsun...:))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder