16.11.09

Tatar Böreği


-1'er su bardağı sıvı yağ ve yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un
İç malzeme:
-1 kuru soğan
-1 patates
-250 gr kıyma
-yarım demet maydanoz
-tuz,karabiber
Yapılışı:
1)Soğan , maydanoz  inecik kıyılır.Patatesler küp küp doğranır.Kıyma, tuz ve karabiber eklenip çiğden iyice karıştırılır.
2) Hamur malzemesiyle orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır ve dinlendirilir( yaklaşık yarım saat). Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılıp, merdane yada elle çay tabağı büyüklüğünde açılır.İç malzemeden ortasına konulup kenarlarından büzülür ve ağzı açık olacak şekilde tepsiye dizilir. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Servis tabağına alınır...Afiyetle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder