25.12.09



Sizlere tadının bu kadar nefis olacağını tadana kadar tahmin edemediğim bir tarif vermek istiyorum..Çokta bereketli bir hamur oluyor. Aşağıdaki tariften yaklaşık iki tepsi çıkıyor.Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum..

1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 yumurta( sarısı hamurun içine , beyazı dışına kullanılacak)
1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)
üzeri için susam
Yoğurma kabına margarin konulup elle yoğrulur.içerisine sıvı yağ ,yumurta ve tuz eklenip yoğurmaya devam edilir.Kabın bir köşesine kabartma tozu koyulup sirke kabartma tozunun tam üzerine eklenir ve köpürmesi sağlanır. Ardından unu kelenip güzelce yoğurulur ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Tezgah unlanıp hamur merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. İstenen kalıplarla kesilir. Kestiğimiz hamurların tek yüzü önce yumurta akı ardından susama batırılıp yağlı kağıt serili tapsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında kurabiyeler yukarıdaki rengi alana kadar pişirilir..Afiyet olsun...:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder