15.1.10

KÖZLENMİŞ PATLICAN MUSAKKA




-3 adet orta boy patlıcan
-2 adet sivri biber(ince kıyılmış)
-3 adet orta boy domates(rendelenmiş)
-250 gr orta yağlı kıyma
-4-5 diş sarmısak( 2-3 parçaya bölünmüş)
-Yarım yemek kaşığı salça
- Tuz , karabiber
- 1 küçük boy kuru soğan(ince kıyılmış)


1)Patlıcanları daha öncede bahsetmiş olduğum közmatikte ya da fırında közlüyoruz , kabuklarını soyup ince ince kıyıyoruz.
2)Küçük bir tencereye çok az sıvı yağ koyup kıyma, soğan ve biberi kavuruyoruz.Salçasını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra , domatesini ekleyip kapağını kapatıp 5 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Sarmısağını , tuzunu ve karabiberini ekleyip, karıştırıp altını kapatıyoruz.
3)Daha önceden közleyip ince kıydığımız patlıcanları bir borcama alıp tabanına güzelce yayıyoruz. Üzerine hazırladığımız kıymalı harcı döküp yayıyoruz..
4)Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına verip 10-15 dakika üzeri yanmayacak şekilde pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder